Srpski | English
 
KERAMIKA NIKOLIĆ
STAROZANATSKA UMETNIČKA RADIONICA ZA OBLIKOVANJE TERAKOTE
 
Keramika Nikolić je kreativna radionica koja se bavi ručnom izradom predmeta od terakote. Oslanjajući se na stari grnčarski zanat, nadograđujući ga novim tehnološkim rešenjima i kreativnim dizajnom, stvorili smo kolekciju TERAKOTA SERBIJA.
O NAMA
Keramika Nikolić je kreativna radionica nastala na porodičnoj tradiciji grnčarskog zanata, još davnih tridesetih godina prošlog veka. Naš deda BORA je svoje majstorstvo stekao u Pirotskoj grnčarskoj školi 1931 godine, a radionica je premeštena na ove prostore posleratne 1946. godine kada se i cela porodica doselila u Smederevsku Palanku.
Sadašnju formu radionica dobija 1986. godine, menjajući svoj proizvodni program, prilagodivši ga potrebama tadašnjeg tržista. U tom periodu sve više se izrađuje dekorativna enterijerska i posudna keramika, kao i keramička galanterija. Naši proizvodi su se našli na mnogim značajnim mestima kao što su Geneksov nacionalni restoran „Omorika“ na Kopaoniku, Galenika, restorani hotela Hajat i td. Svoje radove izlagali smo na nekoliko samostalnih izložbi širom Srbije.
Oslanjajući se na stari zanat i nadograđujući ga novim tehnološkim rešenjima i kreativnim dizajnom nastala je kolekcija „Terakota Serbija“. Koristeći gline u okruženju, sa poznatim geografskim poreklom, nastaju proizvodi koji imaju specifičan izraz tradicionalnog i savremenog. Izrađuju se od potpuno prirodnih i ekološki čistih materijala. Izuzetno dobro se uklapaju u mnoge ambijente, oplemenjujući ih toplinom prirodnih tonova terakote.
Proizvodni program naše radionice je raznovrstan i vrlo dinamičan zahvaljujući neiscrpnom izvoru ideja. Čine ga nekoliko celina: ćupovi i amfore, saksije i žardinjere, program rasvete i dekoracije.
Copyright © Keramika NIKOLIĆ Sva prava zadržana. Design by BumMedia